Laser_Aurora

Bulevar Zorana Đinđića 123g, lokal 6, Beograd
011/409-03-83 ; 065/ 804-08-50
laseraurora@gmail.com

Poliklinika_Pekić

Usluge

Laser_Aurora

Koža je najveći organa tela i, kao i ostala tkiva, podleže degenerativnim procesima tokom starenja. Kao takva, naša koža predstavlja glavni organ na kome ovakve promene postaju relativno brzo vidljive (tzv. „aging related“ promene).
Način, brzina i intezitet ovog procesa zavisiće od kombinacije faktora, kao što su genetska predispozicija i endokrinološka pozadina, zatim uticaj UV zraka, životne navike (ishrana, nikotin, alkohol i sl.), katabolički faktori (infekcije) kao i faktori životne sredine.
Pored toga, mnoge žene će primetiti iznenadni početak znakova i simptoma starenja kože usled prirodnog procesa kao što je menopauza, što se može manifestovati kroz porast isušivanja kože, gubitak čvrstine, smanjenje elastičnosti, i povećanje opuštenosti kože. Postoji veza izmedju ovakvih kliničkih znakova i takvih pojava kao što su smanjenje kolagena i elastina, promene u osnovi supstance, odnosi različitih tipova kolagena, kao i premene u vaskularizaciji.

Kada dođe do manifestacije bilo koje od pomenutih ili sličnih pojava, postoje različiti metodi i pristupi lečenju i rešavanju problema.
Mi u ordinaciji „Laser Aurora“ radimo sve vrste tretmana za očuvanje i produženje lepote: mezoterapija, hemijski pilinzi, hijalutonski fileri, 3D mezoniti, PRP, botox; ali smo se primarno opredelili za laserki tretman, kao najsavremeniji, najbezbolniji i potvrđeno najefektniji dermatološki metod. Kako bismo Vas što bliže upoznali sa samim procesom, podelićemo sa Vama neke osnovne činjenice koje Vam mogu biti interesantne i od značaja.

Za početak, da Vam pojasnimo šta predstavlja.
Laser označava akronim izraza „Light Amplification by the Stimulated Emission of Radiation“, odnosno ~ Pojačavanje svetlosti usled stimulisane emisije zračenja ~.
Laseri koriste svetlo na različitim frekvencijama da bi se postigao određeni klinički rezultat. Mehanizmi delovanja obuhvataju selektivno termičke i specifične stimulacije ćelija ostavljajući normalno tkivo netretiranim. Za to vreme, imuni sistem „briše“ neželjeni materijal. Laseri se mogu koristiti za smanjenje neželjenog tkiva, njegovo potpuno uništenje, kauterizovanje ili isparenje. Dermatološke indikacije su brojne, od podmlađivanja kože, uklanjanja tetovaža, neželjenih malja, celulita, kao i kod poboljšanja raznih kožnih abnormalnosti i nesavršenosti.

Iako o tome možda ne razmišljamo često, naša koža je osetljiv organ, i kao takva zaslužuje poseban tretman. Zato se, u kojem god životnom dobu da se nalazimo, posvećivanje adekvatne pažnje njenom zdravlju nameće kao prioritet. Savremeni uslovi u kojima živimo i radimo, kao što su ubrzani tempo života, manjak slobodnog vremena a porast obaveza, kao i stres koji se javlja kao posledica, ostavljaju trag.

Dobra vest je da je upravo iz tog razloga naš stručni tim tu za Vas.

Želimo da Vam pomognemo da razumete prirodne procese koji se dešavaju sa vašim telom, i da pronađemo najbolji način da rešimo sve nastale probleme. Vaša koža će vam biti zahvalna.

Vaš “ Laser Aurora ”