Laser_Aurora

Bulevar Zorana Đinđića 123g, lokal 6, Beograd
011/409-03-83 ; 065/ 804-08-50
laseraurora@gmail.com

Poliklinika_Pekić

AKUPUKTURA

Akupunktura

Akupunktura predstavlja ključnu metodu tradicionalne kineske medicine kojom se stimulišu odredjene regije tela ( nazvane aku tačke) u cilju prevencije i lečenja bolesti.


Tradicionalni kineski lekari objašnjavaju akupuntkuru kao tehniku za balans protoka energije poznatu i kao qi ili chi, za koju se smatra da protiče kroz tačno određene puteve tj meridijane kojih ima 14. Insercijom tankih igala u specifične tačke duž ovih meridijana dolazi do uspostavljanja balansa energije.


Zapadna medicina objašnjava efekte akupunkture tako što insercija tankih igala u aku tačke dovodi do senzacija koje se prenose do lokalnih centara i centara u mozgu što izaziva oslobađanje prirodnih analgetika i ubrzanje cirkulacije u tretiranom tkivu dovodeći do antizapaljenskog efekta.

Koja stanja najbolje reaguju na akupunkturu?


Akupunkturom je moguće tretirati preko 300 bolesti i stanja ( kao samostalni ili komplementarni metod lečenja) , medjutim glavne idikacije su:
Bolna stanja:
Glavobolja, uključujući i migrene
Bolovi u vratu
Bolovi u leđima
Gonartroze
Polineuropatije
Respiratorni sindromi
Astma
alergijski rhinitis
hronični sinusitisi
Urogenitalni sindromi
Bolne menstruacije
Enureza I retencija mokraće
Neuropsihijatrijski sindromi
Neuralgije
Apopleksija
Histerija
Paraplegija

Kako izgleda tretman i šta možete da očekujete?

Pre tretmana, lekar obavlja pregled kako bi se odredile akupunkturne tačke koje su adekvatne za tretirano stanje kao i broj tretmana potreban za poboljšanje trenutnog stanja.


Akupunkturne tačke se nalaze duž celog tela i nekada mogu biti značajno udaljene od bolnog mesta.


Tretman akupunkturom podrazumeva inserciju tankih igala na prethodno određene tačke. Akupunkturne igle su izuzetno tanke, tako da je sam tretman minimalno bolan i neugodan. Nakon insercije igala, one ostaju 20-30 minuta u telu, dok se pacijent odmara, nakon čega se akupunkturne igle uklanjaju.
Nakon tretmana pacijenti se osećaju relaksirano.