Laser_Aurora

Bulevar Zorana Đinđića 123g, lokal 6, Beograd
011/409-03-83 ; 065/ 804-08-50
laseraurora@gmail.com

Poliklinika_Pekić

Primena lasera u fizikalnoj terapiji i rehabilitaciji

Laseroterapija

Laseroterapija predstavlja nezaobilaznu proceduru u savremenoj fizikalnoj terapiji.

Kako deluje laseroterapija?

Laseroterapija ostvaruje sledece efekte:

- Analgetski efekat dovodi se u vezu sa izmenama u ekscitabilnosti neuralnih tkiva, ali i promene koncentracije endorfina, serotonina i drugih neurotransmitera.

- Stimulativni efekat. Obimne studije i dugogodišnje iskustvo u primeni laseroterapije, pokazalo je da laseroterapija ostvaruje poztivan uticaj na regeneraciju kože, kosti, perifernih nerava, kao i mišićnih vlakana. Ispitivanja su pokazala da laseroterapija stimuliše proliferaciju ćelija, produkciju kolagena i aktivnost raznih enzima, kao što su enzimi antioksidativne zaštite.

- Protivupalni efekat laseroterapije je potvrđen smanjenjem kliničkih znakova upale, tj smanjenjem vrednosti zapaljenskih proteina i citokina.

Koje su indikacije za laseroterapiju?
Mišićne rupture
Istegnuće ligamenta
Petni trn; Epikondilitis
Artritis kolena, Artritis malih zglobova
Smrznuto rame
Bol u vratu
Bol u donjim leđim

Sta je to laser akupunktura?
Laser akupunktura predstavlja primenu laserske svetlosti na akupunkturne tačke. Za razliku od klasične akupunkture, nema insercije iglica, te je tretman potpuno bezbolan i najčešće se primanjuje kod dece. Kod odraslih se laserakupunktura kombinuje sa klasičnom akupunkturom u cilju poboljšanja efekta.

Da li postoje kontraindikacije za primenu laseroterapije?
Kontraindikovana je primena lasera u trudnoći na predeo uterusa, na područja očiju i stitne žlezde. Drugih kontraindikacija nema.